Ontwikkeling vanuit de kern vraagt om zorgvuldige afstemming.

Organisatie-/teamontwikkeling

Gebrek aan motivatie, weinig bezieling, veel ziekte, hoog personeelsverloop, non-productiviteit, weinig vernieuwing, klagen, moeilijk samenwerken, geen oog voor de omgeving, geen leiding accepteren… Herkent u als leider deze symptomen binnen uw organisatie of team? Dan is de kans groot dat er sprake is van een (onbewuste) crisis!

Werkwijze

Een organisatie of team is een smeltkroes, waarin familiesystemen van individuele leden samen komen. Hierbinnen spelen veel onzichtbare dynamieken en bindingen. Bijvoorbeeld de neiging tot buitensluiten of het blindelings volgen van de leiding. De kunst van organisatie- en teamontwikkeling is bewustwording van deze dynamieken, bindingen losmaken en opnieuw de verbinding aangaan met elkaar. Daarbij kijk ik naar individuele intenties en gedragspatronen, naar collectieve betekenissen (cultuur) en functionele toepassingsvormen (structuur).

Resultaat

Als de organisatiestructuur dienend kan zijn aan het potentieel van de medewerkers, ontstaat er een organische manier van samenwerken. Mensen gaan zich vrijer en authentieker voelen, kunnen hun ambacht op een unieke manier tot expressie brengen en raken intrinsiek gemotiveerd om zich te verbinden. Dat levert duurzame winst op, in alle opzichten.

Leergang Leiderschap

De Leergang Leiderschap is bedoeld voor gedreven professionals en leiders die een nieuwe stap in hun ontwikkeling willen maken. Aanleiding kan zijn dat je patronen ervaart die zo diep ingesleten zijn, dat ze onderdeel zijn geworden van je identiteit – je weet niet beter dan dat je dat bent. Maar wat zit daar achter? Wellicht heb je het gevoel te stagneren in je groeiproces, weerhoudt iets je ervan om een volgende stap te zetten op je weg. Misschien heb je veel bereikt, maar weet je niet hoe je verder moet. Dan is het tijd voor een diepte-investering in je leven! In deze leergang onderwerp je jezelf aan een stevig en diepgaand zelfonderzoek. Je krijgt werkvormen aangereikt die je levensenergie weer laten stromen. Zodat je dichter bij je eigen kern komt en je meer betekenis, plezier en bezieling in leven en werk gaat ervaren. De integratieve werkvormen zijn gestoeld op NLP, Karakterstructuren, Transactionele Analyse, Systemische Werken, Integrale psychologie, Reïncarnatietherapie en regressiewerk. Dit maakt het programma rijk en uitgebalanceerd.

Praktische informatie

De leergang bestaat uit zes blokken van twee dagen, met een frequentie van één blok per twee maanden. We werken altijd op donderdagen van 15.00 tot 22.00 uur en vrijdagen van 9.00 tot 16.00 uur).

De 3e groep van de Leergang Leiderschap start in januari 2018. De data staan achter de blokken vermeld. Je kunt je vanaf nu aanmelden via deze website.

Programma
Blok 1: jouw verhaal en leiderschap; 17 & 18 januari 2019
Blok 2: overlevingsstrategieën en ego; 14 & 15 maart 2019
Blok 3: generatiepatronen en loyaliteit; 9 & 10 mei 2019
Blok 4: traumaverwerking en heling; 4 & 5 juli 2019
Blok 5: leiderschapskrachten; 29 & 30 augustus 2019
Blok 6: creatie en toekomst; 24 & 25 oktober 2019

De intentie is om de volgende Leergang Leiderschap (groep 4) van start te laten gaan in september 2019.

Prijs

Deelname aan de Leergang Leiderschap kost € 2.750.- (excl. BTW en evt. overnachting). Materiaal, lunch en diner zijn bij de prijs inbegrepen. Wanneer je je voor 15 oktober aanmeldt, krijg je een korting van € 250.-.

Locatie en overnachting
De Leergang Leiderschap vindt plaats op locatie “Zicht”, Persingensestraat 4, 6575 JB  Persingen. Voor overnachting kan ik je van harte “Oortjeshekken” aanbevelen, 2 km van locatie “Zicht”, ook in de Ooijpolder.

Aanmelden
Deelname is definitief na aanmelding. Wanneer je eerst even persoonlijk wil kennismaken, face tot face of telefonisch, dan kan dat vrijblijvend.

Coaching on the job

Ervaar je een gebrek aan motivatie, betrokkenheid of plezier in je werk? Loop je veel frustraties op, of heb je het gevoel niet uit de verf te komen? Vaak is er meer aan de hand en kan het heilzaam zijn om op zoek te gaan naar dieperliggende drijfveren en blokkades. Binnen een coachingstraject richt ik mij op het vrijmaken van potentiële energie, zodat je je  vanuit je kern kan ontwikkelen binnen je rol of functie. De focus ligt op het resultaat binnen de werkomgeving, maar het proces is gericht op jou. Want als je samen kunt vallen mat dat wat je doet, lever je de meest zinvolle en vervullende bijdrage aan het geheel!

Dieptecoaching

Je hebt al veel gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar ergens merk je dat je dieper liggende patronen en strategieën in de weg blijven zitten. Je blijft je bijvoorbeeld minderwaardig voelen naar je omgeving, je kunt moeilijk je hart openen of je blijft domineren als het erop aan komt. Deze patronen hebben een oorsprong, die wel tot zeven generaties terug kan gaan. Dieptecoaching richt zich op wie jij in essentie bent. Mijn werkwijze is gebaseerd op reïncarnatie- en regressietherapie en werkt helend op een mentale, emotionele, lichamelijke en spirituele laag. Zodat je je vol vreugde en focus kunt verbinden met je eigen levensbestemming.